Voor fietsers en wandelaars in Nederland en Vlaanderen staat vrijdag 23 en zaterdag 24 april hét online event van het jaar op de kalender. De Fiets en Wandelbeurs presenteert dan een breed interactief programma onder de noemer ‘Online Experience’.

Duidelijk is dat het legioen aan fietsers en wandelaars in beide landen staat te trappelen om nieuwe tochten te ondernemen. De Online Experience biedt ze ‘coronaproof’ alle gelegenheid inspiratie op te doen. Bestemmingen tonen hun mooiste routes, accommodaties en arrangementen, er is een volwaardig online lezingprogramma en tijdens de workshops kun je ‘live’ thuis meedoen.

Direct contact

Via de chat of videobellen is het mogelijk om direct contact te maken en vragen te stellen. Niet alleen aan exposanten, maar ook aan de vele vrijwilligers die de bezoekers van advies voorzien op het gebied van routes, materiaal en bestemmingen. Daarnaast is er het Fiets en Wandelcafé om ervaringen te delen met collega-fietsers en –wandelaars.

Lezingen

Tijdens de Online Experience reis je als het ware de wereld rond. Ruim vijftig ervaren fietsers en wandelaars vertellen over hun avonturen. Veel aandacht is er voor de populaire pelgrimsreizen. Zo vertelt Peter Molog over de trip van de 13e-eewse abt Emo naar Rome en fietste Gea van Veen naar het graf van de heilige Olav in het Noorse Trondheim.

Activiteiten

Het event-platform heeft verder tal van activiteiten in petto, zoals ‘Raad de locatie’ en speciale themaroutes. Bovendien heeft bijna elke stand wel speciale beurskortingen op diensten of producten.

Tickets

In de voorverkoop kost een ticket 5 euro per huishouden, op beursdagen 7 euro. Dit ticket is twee dagen geldig, zodat bezoekers alle tijd hebben om de bestemmingen of lezingen van hun keuze online te bezoeken. Daarnaast zijn alle stands en online lezingen nog tot twee weken ná het event toegankelijk voor bezoekers.

Meer informatie: www.fietsenwandelbeurs.nl/online-experience