Bomen en planten houden water vast, geven sfeer én koelte op verstikkend hete zomerdagen. Ook blijkt keer op keer uit onderzoek dat groen helpt bij het verminderen van stress. Steeds meer recreatieondernemers willen daarom méér doen met gastvrij groen.

Maar welke bomen en planten zien er snel mooi en groen uit? En welke groensoorten zijn onderhoudsvriendelijk? Welke fruitbomen of notenbomen zijn leuk voor je gasten? Een Gezond Leisureklimaat stelt gratis een groenexpert ter beschikking voor vragen over bomen en planten op het recreatiebedrijf.

Minder maaien en andere tips

In onderstaande video van Een Gezond Leisureklimaat is groenexpert Michael op bezoek bij Werner, de eigenaar van een groepsaccommodatie. Ze wandelen over het bedrijf en Michael geeft spontaan een aantal tips die ook voor andere recreatieondernemers interessant kunnen zijn. Zoals de tip om minder te maaien. Groenadviseur Michael: “Dat is niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar ik denk dat je er zelf ook lol van gaat hebben, omdat je dan een geleidelijke overgang krijgt van je gras naar het bos. Praktisch is het ook, want als hier heel veel wordt gevoetbald, dan gaat de bal niet in de sloot.” Ook worden er andere tips gegeven in de video.

Inloop Vragenuurtje Groen op je Bedrijf op donderdag 22 april

Speciaal voor eigenaren van campings, groepsaccommodaties of andere bedrijven met een terras of buitenterrein, organiseert Een Gezond Leisureklimaat op donderdag 22 april een Vragenuurtje Groen op je Bedrijf. Ondernemers kunnen hier live hun vraag stellen en krijgen gratis en vrijblijvend antwoord en advies. Het online vragenuurtje 'Groen op je Recreatiebedrijf' vindt plaats op donderdag 22 april tussen 09.30 - 11.30 uur. Je kan spontaan meedoen via MS Teams via deze link: Vragenuurtje Groen op je Bedrijf | Live op 22 april tussen 09.30 – 11.30 uur. Om zeker te weten dat je vraag aan bod komt, kun je hem al insturen via https://www.eengezondleisureklimaat.nl/vragenuurtje-groen.