Het gonst in Den Haag van de geiuchten over een nieuwe corona-aanpak voor de dagrecreatie. Op BNR laat Thomas van Groningen (journalist en pretpark-expert) weten dat dagattracties mogelijk weer open mogen voor mensen met een negatieve test of vaccinatiebewijs.

Voor de toegang tot een park zou de bezoeker dan moeten beschikken over een CoronaCheck-app. Met deze app kunnen mensen aantonen dat ze negatief zijn getest op corona of zijn gevaccineerd. Het kabinet komt nog met een wet die de toegang met een testbewijs mogelijk maakt.

Meer informatie: CoronaCheck app op www.rijksoverheid.nl

Club van Elf niet enthousiast

In het item op BNR Nieuwsradio laat Mascha van Till, namens de Club van Elf weten dat zij geen voorstander is van een verplichte coronacheck voor toegang tot een attractie: "Wij hebben in het verleden al bewezen dat wij in onze attracties, dankzij het veiligheidsprotocol, een veilig dagje uit kunnen bieden. Het alternatief is dat mensen elkaar gaan ontmoeten in perken en andere buitenruimtes, waar niets gereguleerd is. Door attractieparken en andere dagattracties weer open te stellen draag je bij aan de oplossing. Wij zien er bij onze attractie op toe dat aan de coronamaatregelen wordt voldaan. Het vooraf testen van onze gasten noem ik een verkrampte reactie. Het is oplezierig en onnodig en zorgt voor een extra drempel om een attractie te bezoeken. Dat hebben we de afgelopen week al geleerd uit de eerste testevenementen. Het is bovendien nog niet duidelijk wie de verplichte tests moet gaan betalen."

Ook de burgemeesters van de vier grote steden pleiten voor openstelling van attracties in de buitenlucht, zoals bijvoorbeeld dierentuin ARTIS in Amsterdam. De stad heeft nu grote problemen om te toevloed van AMsterdammers in de stadsparken in goede banen te leiden. Openstelling van extra locaties zou de speiding van bezoekers kunnen verbeteren.

Bron en meer informatie: BNR Nieuwsradio