In het voorjaar van 2021 opent aan het Leidseplein de nieuwe experience: Rembrandts Amsterdam. In dertig minuten wordt je door middel van videoprojecties en speciale effecten volledig ondergedompeld in het Amsterdam van de 17e eeuw; het Amsterdam van Rembrandt.

Je stapt 350 jaar terug in de tijd en bezoekt een reconstructie van Rembrandt’s atelier aan de Rozengracht, waar hij zijn iconische ‘laatste werken’ maakte. Hier ontmoet je Rembrandt, zijn minnares Hendrickje, zoon Titus en dochter Cornelia. Je wordt meegenomen op een reis door het leven van de beroemdste schilder van Amsterdam.

Nieuwe verhalen over Rembrandt

Ontwikkelaar van dit project, Simeon van Tellingen van Citysaurus, legt uit: 'Wij willen in deze experience vertellen over het leven van de beroemde schilder Rembrandt. Op deze plek belichten we verschillende aspecten over zijn leven, waarvan de meeste onverteld of onbekend zijn bij het grote publiek. Zo weten niet veel mensen dat Rembrandt failliet is gegaan. Hij werd gedwongen zijn statige woning (het Rembrandthuis) te verlaten,en zijn huisraad werd geveild."

Mede oprichter Martin Poiesz vult aan: "Rembrandt en zijn gezin betrekken een huis aan de Rozengracht, vlakbij de Westerkerk. Rembrandt produceerde in deze periode veel van hem beste schilderijen, zijn ‘nieuwste werken’. Deze schilderijen hadden een andere stijl dan zijn eerdere werk en was in tegenspraak met de verfijnde, gedetailleerde schilderstijl die destijds populair was. Dit stelde hem in staat emotionele diepgang in zijn werk te brengen. Dit is het verhaal dat we tot leven willen brengen in een leerzame maar meeslepende ervaring."

Citysaurus

Het bedrijf achter Rembrandts Amsterdam is de creatieve studio Citysaurus. De studio is opgericht door twee kunstzinnige ondernemers (Martin en Simeon) die jarenlange ervaring hebben in het maken van belevingen voor musea. Beide ondernemers werkten, voor een ander bedrijf, o.a. aan The Young Rembrandt in Leiden.

Meer informatie:

www.citysaurus.nl

www.rembrandtsamsterdam.com