In België komt de herstart van de recreatiesector met kleine stapjes weer op gang. Ook dierenpark Pairi Daiza kijkt uit naar de heropening op 13 februari. Nieuw zijn 4 nieuwe hotelkamers met uitzicht op de pinguins - ook onder water.

In de Canadese wereld The Last Frontier en de noordpoolwereld The Land of the Cold vinden bezoekers opnieuw het Pairi Daiza Resort terug, waar ze de nacht kunnen doorbrengen met zicht op de dieren. Nieuw vanaf dit weekend zijn 4 bijzondere kamers bij de ezelspinguïns. In deze nieuwe kamers – die plaats bieden aan 4 tot 5 personen – kan de nacht doorgebracht worden met onderwaterzicht op zwemmende pinguïns, of  een zicht van bovenaf op de pinguïngrot.

Heropening met beperkingen

De Belgische overheid geeft langzaam maar zeker meer ruimte aan de recreatiesector. Zie ook artikel: Vakantieparken in België weer open vanaf 8 februari; Dierentuinen vanaf 13 februari

Pairi Daiza laat weten dat de bezoekers meer dan voldoende ruimte hebben in het 75 ha grote park. De indoorlocaties van de dierentuin blijven voorlopig nog gesloten. In het park is het dragen van een mondmasker verplicht en bezoekers dienen hun bezoek van tevoren te reserveren.

Net zoals in de rest van België zijn de restaurants in Pairi Daiza tijdelijk gesloten. Er wordt echter een ruim assortiment aan “Take Away gerechten” aangeboden op verschillende plekken in het park. Hotelgasten krijgen bij hun boeking een ontbijt en avondmaal op de hotelkamer aangeboden.

Afgelopen periode was er sprake van diverse nieuwe geboortes. Fans van het park kunnen o.a. kennis gaan maken met de jonge oerang oetang Mathaï en baby olifantje Sayun.

Meer informatie: www.pairidaiza.eu